hamburger-zoeteman

Al 25 jaar

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen met Zoeteman schoonmaak

Het is natuurlijk niemand ontgaan dat de zonnepanelen markt al jaren steeds sneller aan het groeien is. Ook onder bedrijven is dit natuurlijk steeds populairder. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar het bespaard ook in de energiekosten op termijn. Maar waarom zonnepanelen schoonmaken? Het reinigen van zonnepanelen is een belangrijk onderdeel van het behoud, en het genereren van energie. Door zonnepanelen te reinigen, wordt er namelijk simpelweg meer zonlicht doorgelaten, waardoor er dus ook meer energie wordt opgewekt. Hierom bent u bij Zoeteman aan het juiste adres, en zijn wij nu ook het schoonmaakbedrijf voor zonnepanelen, en kunt u bij ons hiervoor een vrijblijvende offerte aanvragen.

 

Waarom moet u uw zonnepanelen schoonmaken?

Het reinigen van zonnepanelen eens in de zoveel tijd is een belangrijk onderdeel van het behouden van de kwaliteit van de zonnepanelen, en ook het behouden van het rendement van de energie die u opwekt. Het is vast wel eens voorgekomen dat u op een bewolkte dag kijkt naar de opgewekte energie, en dat het veel lager is dan op een zonnige dag. Nu is het zo, dat als u uw zonnepanelen nooit reinigt, dat er ook op zonnige dagen minder energie opgewekt wordt dan mogelijk zou zijn. Door uw zonnepanelen periodiek te reinigen, kan er meer zonlicht worden opgevangen. Schone zonnepanelen leveren u dus meer op!

Nu is Nederland natuurlijk een land waar er bijzonder veel vuil op de panelen terecht kan komen, en vaak al in zeer korte tijd. Er is bijna elk jaar wel een goede storm die door het land heen waait, waarna de zonnepanelen moeten worden gewassen en gereinigd. Ook andere dingen als opstuivend zand of regen kan de panelen flink vervuilen waardoor er gewoon een laag van viezigheid op de panelen wordt opgebouwd, die de opname van zonlicht serieus beperken. Door (sahara) zand, vogelpoep, roet en ander vuil kan het zonlicht de cellen niet goed bereiken waardoor het rendement van uw zonnepanelen daalt en de opbrengst vermindert. Dit kan oplopen tot een rendement verlies van 20%. Zeker in de huidige tijden is de investering van zonnepanelen reinigen snel terugverdient. Wij werken met vaste prijzen per paneel zodat u altijd weet waar u aan toe bent. Zeker als u een bedrijfspand heeft waar veel zonnepanelen op staan, dan zult u het rendement verlies na verloop van tijd gaan merken, en dan is zonnepanelen reinigen een onmisbaar onderdeel.

Zonnepanelen schoonmaken op uw bedrijfspand

Zonnepanelen op daken van bedrijven is een groeiend fenomeen. Naast het feit dat bedrijven vaak meer ruimte hebben om zonnepanelen op daken kwijt te kunnen, is het kostentechnisch natuurlijk erg interessant om zonnepanelen te plaatsen. Deze zonnepanelen reinigen is dan vaak ook een hele klus, omdat dit over het algemeen om grotere oppervlakten gaat dan woningen. Daarnaast geld er voor veel bedrijven vanaf 2023 een Label-C verplichting. Hierdoor heeft de overheid ervoor gezorgd dat het gebruik van zonnepanelen enorm aan het toenemen is, omdat bedrijven hierdoor groener kunnen opereren. Hierdoor is et ook zo dat het schoonmaken van zonnepanelen ook gigantisch aan het toenemen is. Vraag daarom snel uw offerte aan voor het reinigen van zonnepanelen, want door de groei kan er een wachtlijst ontstaan. Dit betekent dan ook dat uw panelen langer vies blijven waardoor er minder wordt opgewekt! Zorg dat u dit voor bent, en vraag daarom snel een vrijblijvende offerte aan voor het schoonmaken van uw zonnepanelen. Het is ook mogelijk om periodieke zonnepanelen reiniging aan te vragen, en dan komt Zoeteman Schoonmaak periodiek uw zonnepanelen reinigen, waardoor u zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Zo geniet u van optimale energie voor uw bedrijf!

Zonnepanelen zelf schoonmaken

Nu is de vraag, kan ik mijn zonnepanelen zelf schoonmaken? Zonnepanelen zelf reinigen is niet aan te raden. Er zijn meerdere redenen waarom u dit beter over kunt laten aan de professionals. Allereest is het voor veel bedrijven simpelweg niet haalbaar om dit zelf te doen, omdat dit soms om het schoonmaken van veel zonnepanelen gaat. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat er op hoogte moet worden gewerkt. Onze medewerkers zijn gecertificeerd om op hoogte te werken en wij werken uitsluitend met goedgekeurde en duurzame producten om uw zonnepanelen te beschermen, een langere levensduur te bereiken, en de hoogste rendement opbrengsten te garanderen. Wij werken onder andere voor kantoren, winkelpanden, hotels en zonneparken. Zonnepanelen zelf reinigen is hierom af te raden, en wij nemen dit graag voor uw bedrijf uit handen!

Schone zonnepanelen door Zoeteman

Nu hebben wij hierboven hopelijk u het belang in laten zien van het schoonmaken van zonnepanelen. Zonnepanelen schoonmaken is een onderdeel waar niet snel bij nagedacht wordt tijdens het aanschaffen hiervan, maar het is wel degelijk een zeer belangrijk onderdeel als u een hoog rendement wilt behouden. Nu zijn wij bij Zoeteman niet alleen experts in het zo effectief mogelijk reinigen van uw zonnepanelen, ook denken wij graag in oplossingen die bij uw bedrijf passen. Wij hebben meer dan 25 jaar kennis in huis, en bewegen al jaren goed mee met de ontwikkelingen, waarvoor zonnepanelen reinigen een perfect voorbeeld is. Uw wensen en behoeften staan bij ons centraal. Naast zonnepanelen reinigen bieden wij ook een scala aan andere diensten aan, die hier uiteraard ook mee gecombineerd kunnen worden. Wij stellen voor veel van onze klanten ook een volledig gepersonaliseerd pakket samen, om zo de schoonmaakpartner te worden die een bedrijf verder helpt. Als u opzoek bent naar een betrouwbare en professionele schoonmaakpartner, dan staat Zoeteman schoonmaak voor u klaar. Neem snel contact met ons op, en dan helpen wij bij het vinden van de juiste oplossing voor uw bedrijf

Hoe vaak moet u zonnepanelen reinigen?

Een belangrijke vraag vanuit uzelf, kunnen wij ons voorstellen, is; hoe vaak moet ik de zonnepanelen schoonmaken? Door opstuivend zand, vogelpoep, roet en ander vuil kunnen de zonnepanelen dus niet optimaal presteren. Ook is het belangrijk om te realiseren dat Nederland een land is waar het vaker regent en waait dan sommige andere landen, waar het klimaat wat neutraler is. Hierdoor ligt het de schoonmaakfrequentie in Nederland misschien iets hoger. Wij raden aan om uw zonnepanelen periodiek laten reinigen met een frequentie van 2 keer per jaar. Vooral in het voorjaar heeft u er veel profijt van, omdat u het meest profiteert in de periode dat uw panelen het meeste opleveren. Het voorjaar telt namelijk een hoog aantal zonuren per dag, wat uiteraard gunstig is voor de energie die u opwekt. Zoeteman Schoonmaakbedrijf kunt u zowel periodiek als op afroep inplannen voor het laten reinigen van uw zonnepanelen. Neem hierom snel contact met ons op, en dan komen wij graag kijken hoe wij het rendement van uw zonnepanelen hoog kunnen houden. Zonnepanelen reinigen doet u met Zoeteman!

Werken bij Zoeteman?

Wij maken gebruik van cookies